Porównanie Wyborny Olej Rzepakowy 1L vs Olej Kujawski z pierwszego tłoczenia 1l

Wyborny Olej Rzepakowy 1L
Wyborny Olej Rzepakowy 1L
Olej Kujawski z pierwszego tłoczenia 1l
Olej Kujawski z pierwszego tłoczenia 1l
Cena wyprzedane od9,99
Ocena
2,8
2 opinie
2,75 5 0 (2,8)
4,7
64 opinie
4,71 5 0 (4,7)
Wybrane oferty

Podstawowe informacje

Marka Wyborny Kujawski
Rodzaj Olej rzepakowy Olej rzepakowy
Ilość - 1L
Liczba sztuk w opakowaniu - 1
Cechy - Nie zawiera konserwantów, Produkt wegański

Cechy Produktów

aromat
jakość
smak

Opinie

Opinie kupujących
  • Dorota Ocena: 5/5
    dobry w kuchni czytaj więcej
  • Vlad Ocena: 0,5/5
    Może olej do sałatek będzie spoko ale smażyć coś no nie daje albo pali szybko na średnim ogniu jak coś a jak zmniejszasz to nie smaży, poszedłem kupiłem inny olej i nie było tego problemu. Smażyłem racuchy i smażyłem panierowane kurczaczki no nie dało rady usmażycz na chrupience i usmażone normalnie żeby nie było surowe. Nigdy w życiu nie kupię ten olej czytaj więcej
  • AAAGA Ocena: 5/5
    sprawdzony, dobry produkt nigdy dotąd nie zawiódł mnie jako konsumenta i z całą pewnością mogę polecić innym konsumentom. dobry do mięs, warzyw, sałatek i wszelkich dań czytaj więcej
  • m...a Ocena: 5/5
    Jeden z najczęściej kupowanych przeze mnie olejów, stosuję go do smażenia, pieczenia, sałatek. Przystępna cena. Wygodne opakowanie. czytaj więcej
  • Użytkownik Ceneo Ocena: 5/5
    Klasyczny olej rzepakowy. Dobra jakość w stosunku do ceny. Nadaje się do smażenia i sałatek. Jak dla mnie jeden z najlepszych na rynku. czytaj więcej

Podsumowanie

Liczba punktów 0/2 2/2
Wybrane oferty

Opis pojęć użytych w porównaniu

Rodzaj

Rodzaj określa typ oliwy lub oleju, np. oliwa extra virgin, olej kokosowy czy olej lniany. Każdy z nich charakteryzuje się innym smakiem, właściwościami odżywczymi i zastosowaniem w kuchni. Wybór odpowiedniego rodzaju zależy od preferencji oraz sposobu użycia.

Kraj pochodzenia

Kraj pochodzenia określa miejsce, w którym wyprodukowano oliwę lub olej. Może wpływać na ich smak, jakość oraz metody produkcji, które różnią się w zależności od regionu. Wybór odpowiedniego kraju może pomóc dopasować produkt do preferencji kulinarnych.

Cechy

Cechy w produktach spożywczych to ich charakterystyczne właściwości, takie jak smak, konsystencja, składniki, wartość odżywcza, termin ważności, opakowanie, producent itp. Te elementy wpływają na jakość, bezpieczeństwo i atrakcyjność produktu dla konsumenta oraz pozwalają na dokonanie świadomego wyboru podczas zakupów spożywczych.

Certyfikat

Certyfikat w żywności to potwierdzenie zgodności produktu z określonymi standardami jakości, takimi jak brak GMO, sztucznych dodatków czy produkcja z poszanowaniem środowiska. Pomaga konsumentom wybierać produkty spełniające ich oczekiwania zdrowotne i etyczne.