Porównanie Ricore Kawa rozpuszczalna 260g vs Nescore Kawa rozpuszczalna z oligofruktozą i cykorią 260 g

Ricore Kawa rozpuszczalna 260g
Ricore Kawa rozpuszczalna 260g
Nescore Kawa rozpuszczalna z oligofruktozą i cykorią 260 g
Nescore Kawa rozpuszczalna z oligofruktozą i cykorią 260 g
Cena od62,72 od38,99
Ocena
4,7
9 opinii
4,67 5 0 (4,7)
4,8
22 opinie
4,8 5 0 (4,8)
Wybrane oferty

Podstawowe informacje

Marka Nestle Nescafe
Waga 260g 260g
Rodzaj Kawa rozpuszczalna Kawa rozpuszczalna
Gatunek kawy - Kawy mieszane
Rodzaj kawy - Czarne zwykłe

Dystrybucja - None
Cechy - Nie zawiera glutenu
Certyfikat - Jakość Tradycja, Gwarantowana tradycyjna specjalność

Cechy Produktów

aromat
jakość
smak

Opinie

Opinie kupujących
  • m...a Ocena: 5/5
    wysoka jakość czytaj więcej
  • Użytkownik Ceneo Ocena: 4,5/5
    W tej kawie jest to jak najbardziej możliwe:) Nie tylko pięknie to wygląda, ale i dobrze smakuje:) Szkoda, że cena tej kawy jest wysoka. Jednak jeśli chcemy się delektować dobrym smakiem, niestety czasem trzeba zapłacić trochę więcej;) czytaj więcej
  • Użytkownik Ceneo Ocena: 4,5/5
    Najlepsza kawa, jaką dotąd udało mi się kupić. Jest aromatyczna, świeża, jej zapach czuć w całym domu. Ma niepowtarzalny smak. Żadne inne kawy, które do tej pory kupowałam nie dorównują jej smakiem i aromatem. czytaj więcej
  • Użytkownik Ceneo Ocena: 5/5
    Bardzo dobra kawa i zdrowsza od tej zwykłej czytaj więcej
  • Joanna Ocena: 5/5
    kawa świetna jest ok czytaj więcej
  • g...1 Ocena: 4,5/5
    SUPER wybór bardzo smaczna kawka. czytaj więcej

Podsumowanie

Liczba punktów 0/2 2/2
Wybrane oferty

Opis pojęć użytych w porównaniu

Waga

Określa ilość masy danego artykułu spożywczego, zazwyczaj wyrażoną w gramach, kilogramach lub innych jednostkach masy. Waga jest kluczowym elementem etykietowania, umożliwiając dokładne informowanie konsumentów o ilości produktu zawartego w opakowaniu.

Rodzaj

Rodzaj kawy wg stopnia zmielenia dzieli kawę na ziarnistą, mieloną oraz przetworzoną, czyli rozpuszczalną w postaci proszku gotowego do rozpuszczenia w wodzie lub mleku.

Gatunek kawy

Gatunek kawy to określenie na odmianę rośliny kawowej, która jest uprawiana w celu pozyskania ziaren kawy. Istnieje wiele różnych gatunków kawy, z których najpopularniejsze to Arabica i Robusta. Gatunek kawy ma wpływ na smak, aromat i właściwości ziaren kawy.

Rodzaj kawy

Kawa może być podzielona na różne rodzaje w zależności od jej cech, takich jak rodzaj ziaren, sposób przygotowywania, dodatki smakowe czy zawartość kofeiny. Możemy wyróżnić kawy czarne, aromatyzowane, bezkofeinowe, zielone, ekologiczne itp.

Zawartość kofeiny

Informuje o ilości kofeiny obecnej w napoju. Zawartość kofeiny w kawie może różnić się w zależności od gatunku ziaren, metody parzenia i ilości kawy użytej do przygotowania napoju. Kawa zawiera zazwyczaj więcej kofeiny niż inne napoje, ale istnieją też odmiany o niższej zawartości, takie jak kawa bezkofeinowa.

Stopień palenia

Stopień palenia kawy odnosi się do stopnia wypalenia ziaren kawy podczas procesu prażenia. Jest to jeden z czynników wpływających na smak i aromat kawy. Im dłużej ziarna są palone, tym ciemniejszy kolor uzyskują i silniejszy smak oraz aromat rozwijają.

Kwasowość

Kwasowość w kawie odnosi się do smaku, który wynika z obecności kwasów organicznych w ziarnach kawy. Jednym z głównych kwasów obecnych w kawie jest kwas chlorogenowy, który jest silnym antyoksydantem i ma pozytywny wpływ na zdrowie.

Cechy

Cechy w produktach spożywczych to ich charakterystyczne właściwości, takie jak smak, konsystencja, składniki, wartość odżywcza, termin ważności, opakowanie, producent itp. Te elementy wpływają na jakość, bezpieczeństwo i atrakcyjność produktu dla konsumenta oraz pozwalają na dokonanie świadomego wyboru podczas zakupów spożywczych.

Certyfikat

Certyfikat w żywności to potwierdzenie zgodności produktu z określonymi standardami jakości, takimi jak brak GMO, sztucznych dodatków czy produkcja z poszanowaniem środowiska. Pomaga konsumentom wybierać produkty spełniające ich oczekiwania zdrowotne i etyczne.